27 Temmuz 2017 Perşembe

Tırnak Mantarı Cilası

Tırnakta meydana gelen mantar hastalıkları tırnaklarda renk, şekil ve koku değişimine neden olmaktadır. Bu hastalığı tedavi ederken tırnak mantarı cilaları, kremleri ve losyonları sıklıkla tercih edilmektedir. Bu makalede tırnak mantarı cilası ve kremleri hakkında bilgi verilecek ve kullanım talimatları sizlerle paylaşılacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Tırnak Mantarı 



Tırnak mantarı yalnızca bir kozmetik bir problem değildir, tırnak yatağı ve plağını kaplayan bir enfeksiyon olarak kabaca tariflenir. Tüm tırnak hastalıklarının yüzde 50’sini tırnak mantarının oluşturduğu bilinmektedir. Tırnak mantarının tedavi edilmediği hallerde deride mantar enfeksiyon yaşanabilir. Deri bütünlüğü kaybolur. Kızarıklık, ısı artışı ve şişlikle karakterize selülit denilen deri altı enfeksiyonları yaşanması işten bile değildir. Enfeksiyonun ilerlemesi durumunda özellikle şeker hastalarında kemik iltihabı yaşanabilir Bu nedenle tırnak mantarı kesinlikle tedavi edilmeli ve tedavisi aksatılmamalıdır.


Nibulen Tırnak Cilası 


NİBULEN tırnak cilası  genelde gün ve gün kullanılan bir tırnak mantarı ilacıdır. Tırnağın etkin maddeye doyması ilk hedeftir. Uygulama tedavinin 2. ayında haftada 2 kez’den az olmamak kaydıyla ve 3. aydan itibaren haftada 1 kez olacak şekilde level level azaltılır.Uygulama süresince haftada bir kez bütün cila tabakası alkollü mendil yardımıyla çıkarılmalıdır. Bu işlem sırasında, enfeksiyonlu tırnak kısmı törpü yardımıyla mümkün olduğunca sürekli törpülenmelidir. Eğer bu sırada cila tabakası zarar görürse, NİBULEN tırnak cilasını çentilmiş yerlere tekrar sürmek yeterli olacaktır.Uygulama süresi enfeksiyonun şiddetiyle paraleldir, fakat altı aylık tedavi süresi aşılmamalıdır. NİBULEN tırnak cilasını ilk kez uygulamadan önce, hastalıktan etkilenmiş enfekte olan tırnak, tırnak makasıyla mümkün olduğunca kesilir, geriye kalan enfeksiyonlu tırnak kısmı da törpülenir.Solüsyonun kurumasını önlemek için, kapak kullanımdan sonra sıkıca kapatılmalıdır.Kapağın şişeye yapışmaması için, solüsyonun şişenin iç kenarlarındaki yivlere sızması engellenmelidir. 


Tırnak Mantarı İlaç İsimleri 

  • Terbinafin: Mantara karşı sistematik kullanımlı bir ilaçtır. Bu patojenlerin Trichophyton, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum neden olduğu hastalıklara karşı reçete edilir.
  • Irunine: Sentetik antimikotikler sistematik kullanımlı bir ilaçtır. Bu mantarlı deri ve tırnaklarda, aynı zamanda iç organların tedavisinde etkilidir.
  • Flukonazol: Mantar karşıtı madde içerir, sistematik kullanımlı bir ilaçtır. Fluconazole'ün günlük kullanım oranı enfeksiyonun   şiddetine bağlıdır. Haftada tırnak mantarı için 150 mg i tavsiye edilen dozdur(haftada 3 tablet). 
  • Orungal: Mantara karşı sistematik kullanımı fayda sağlar.Bu mantar, fungal keratit, vajinal kandidiyaz, sistematik mikozların tedavisinde işe yarar. Kapsüller Orungal ilaç veya bileşenlerinden, konjestif kalp yetmezliği, gebelik ve emzirme bilinen aşırı duyarlılığı olan hastalarda tavsiye edilmez. 7 gün boyunca günde Orungal 200 mg (2 tablet) alınabilmektedir. Olumsuz tepkiler arasında nadiren ödem, minör hazımsızlıktır. 

Tırnak Mantarı Kremleri 

Tırnak mantarı kremleri farklı aparatlar ve kullanım talimatları ile aşağıda aktarılmaktadır. 

Excilor 


Mantar tırnak enfeksiyonu (onikomikoz olarak da bilinir), üst veya parmak tırnaklarının mantarlar (dermatofitler) tarafından enfeksiyonu anlamına gelir. Enfeksiyon genellikle tırnağın kenarında başlar, bu da beyazımsı-sarı, kahverengi veya yeşile döner. Mantar tırnak altında büyür ve tırnak plağının kalınlaşmasına ve parçalanmasına neden olur. Bazen tırnak, acı verici olabilen kısmen veya tamamen kopar. Bazı durumlarda tırnak tamamen kaybedilir.

Ayak parmağının ve parmak tırnaklarının en önemli bileşeni, mantar karşıtı preparatların çoğunun giremediği keratindir. Çoğu durumda mantarlar tırnağın altında büyür ve bu da tedaviyi zorlaştırır. Excilor, tırnak yatağını asitleştirerek tırnağın mikro çevresini kontrol eder. Excilor tırnağa nüfuz edebilmektedir, bu yüzden tırnağa içten dışa doğru muamele görmektedir. Etkilenen bir tırnağın  tekrar tamamen sağlıklı görünmesi genellikle birkaç ay sürer. Ortalama olarak, bir ayak tırnağı bir ayda 1,5 mm büyür. Excilor hemen tırnağın pH'ını düşürür ve mantar büyümesine düşman bir ortam yaratır.  Excilor üzerindeki talimata bağlı olarak kalem aparatı ile kullanılmalıdır. 

Venofamed Tırnak Mantarı İlacı



Tırnağın dış yüzeyine uygulanan ve tırnağın hasar görmüş bölgelerinin kozmetik bakım ve onarımına yardımcı doğal içerikli bir ilaçtır. Tırnak tarafından emilen faydalı bitki özleri içeriğinde barındırır. Tırnaktaki şekil bozukluğu veya renk değişikliklerinin giderilmesinde oldukça yardımcı olur. Patentli formülü sayesinde bitki özlerini tırnak dokusunun içinden tırnak köküne kadar sızar. 

Haricen kullanım içindir. İlk iki hafta günde iki kere renk değişikliğine uğramış veya hasar görmüş tırnak üzerine uygulanmalıdır. İki haftadan sonra uygulama günde bire düşürülebilir. Uygulama esnasında Venofamed’in tırnağa bir sefer sürülmesi yeterli gelmektedir. Solüsyon sorunlu tırnağın içine ortalama bir dakika içinde nüfuz eder, bu süre sonunda günlük yaşamınıza geri dönebilirsiniz. Tırnağın kalınlığına bağlı olarak 3 ile 8 gün sonunda tırnakta doygunluk yaşanır. Kullanıma, tırnak yenilenme süresi olan eller için 6-8 ay, ayak tırnakları için 8-12 ay süreyle aplikatör uçlarını yenileriyle değiştiriniz.



Tırnak mantarı ve tedavisi  hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder