31 Temmuz 2017 Pazartesi

Ayak Taban Ağrısı

Ayak taban ağrısı farklı nedenler ile ortaya çıkabilen bir durumdur. Genelde günlük yaşamı zorlaştırmasından kaynaklı dikkat edilmeli ve erkenden çözüm yollarında başvurulmalıdır. Bu makalemizde sizlere ayak taban ağrısının neden olduğu durumlardan ve çözümünden bahsedilecektir.İyi okumalar dileriz.

Ayak Tabanı Ağrısı Nedenleri 

İnsanlar gün boyu bütün işlerini ve sosyal yaşamlarını ayaklarının üzerinde geçiriyorlar. Felç olanlar veya ayaklarından birisini veya ikisini yitirenlerin hayata tutunma çabalarını ve yaşadıkları güçlükleri gördükçe, ayakların kıymeti daha bir anlaşılıyor.

Ayaklarımızda üzerine bastığımız tabanlarımız ise daha bir önemli, sonuç olarak ayaklarımızdaki bütün yük tabanlara biniyor. Ayak tabanındaki nasır, şişlik gibi durumların hayat kalitesini ne kadar düşürdüğünü anlatmaya bile gerek yok. Ayak tabanlarımız genellikle kötü ayakkabılar, uzun yürüyüşler, ağır işler, ağır sporlar sonunda topuk kemiğinden başlayarak ayak parmaklarına kadar uzanan plantar fascia tendonunun çeşitli noktalardan zedelenmesinden sonucu ağrılar oluşur. Yani taban ağrısı bir tendon zedelenmesi olabilir. 

 Ayak Tabanı Ağrısının Çözümü 


Ayak taban ağrısının en büyük nedeninin yanlış ayakkabı seçimi olduğunu unutmayın. Ayakkabı oldukça önemlidir doğru ayakkabı seçmeniz bir çok ayak probleminden sizi kurtaracaktır. Ayakkabılarınızı ayak ölçünüze göre yaptırmalısınız. Unutmayın ki her insanın ayak ölçüsü birbirinden farklıdır hatta sağ ve sol ayak bile birbirinden farklıdır. Bu yüzden standart kalıplardaki ayakkabılar en ve boy ölçüsünde işinize yaramaz.
Birçok ayak ağrısının görülme sebebinde olduğu gibi taban ağrılarında da dikkat edilecek noktalar ise şunlardır
  • Doğru ayakkabı seçimi
  • Uzun süre ayakta durmamak
  • Sert zeminde spor yapmaktan kaçınmak  
  • Ayağınızı dinlendirmek ve üzerine binecek stresi azaltmak
Ayaklarınız için akşam bakımları taban ağrılarını azaltmaya yardımcı olacaktır. Bunun için bir ayak bakım kremi yapabilirsiniz. Özellikle yağlardan yağacağını bu krem oldukça önemli işlev görecektir. Piyasada satılan ayak bakım kremleri oldukça etkisiz ve yer yer çok pahalı oluyorlar. Burada vereceğim tarif sayesinde oldukça etkili ve ucuz bir krem yapacaksınız.
  • 100 gr shea yağı
  • 10 gram menthol
  • 10 ml biberiye yağı
  • 10 ml tarçın yaprak yağı
  • 10 ml çay ağacı yağı

Shea yağını benmari usulü eritin diğer yağları ve mentoholü ilave edin. kristan menthol yağda çözünür. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra ağzı kapalı bir kavonozda buz dolabına atın ve donduğunda akşamları ayaklarınızı yıkadıktan sonra bu yağlı kremi ayaklarınıza masaj yaparak uygulayın ve ayaklarınızı 10 dakika kadar kalp seviyesinin üzerinde tutarak dinlendirin.

Kaynak: http://www.kadininyeri.org/2014/09/ayak-tabaninda-olusan-agrilar-icin.html


Ayak tabanlarına gerekli hassasiyeti göstermelisiniz. Ayak taban ağrıları önemlidir. Uzak doğu tıbbının en temel ögelerinde, reiki, ayurveda gibi tekniklerde ayaklara çok önem verilir çünkü ayak tabanı vücudun bir çok sinir noktasını barındırır.


Ayak taban ağrılarınız ve genel ayak ağrılarınız için Ayak Masajı yazımıza bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder