31 Temmuz 2017 Pazartesi

Tırnak Bakımı

Tırnak bakımı hem hastalıklara yakalanmamak hem de güzel tırnaklar elde etmek açısından önemlidir. Bundan kaynaklı bu makalede sizlere uygun tırnak bakımından ve tırnak sorunlarının bazılarından nasıl korunacağınız aktarılacaktır. 

Tırnak Bakımının Önemi 


Tırnaklarımızın hem el ve ayak sağlığı açısından hemde sahip olduğu işlevler açısından hiçte hafife alınmaması gereken bir yanı vardır. Gerek nesnelerin ilk kavranması aşamasında gerekse de estetik olarak yarattığı bütünlüğün sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için elbette zaman zamanda olsa çok basit yöntemlerle bakımını yapmak gerekmektedir. 

Bir takım yöntemlerle hem güçlü ve sağlıklı tırnaklara sahip olabilmek mümkün iken özellikle tırnak mantarı yada nasır gibi sorunların önüne geçmek içinde bu tip bakım uygulamarının önemi çok büyüktür.



Evde Tırnak Bakımı


Evde tırnak bakımı yaparken tırnakların ana maddesi olan keratini beslemek son derece önemlidir. Bundan kaynaklı aşağıdaki karışımımız sizlerin işine yarayacaktır. 

Malzemeler:

  • 2 yumurta sarısı, dayak 
  • 1/4 fincan süt 
  • 1 tatlı kaşığı bal 

Uygulanışı: Malzemeleri küçük bir kap yardımıyla birbirine karıştırın. Tırnakları 10-15 dakika kadar ıslatın. Durulama yaptıktan sonra kütikül yağı uygulayın. Yumurtadan alınan protein ve sütten elde edilen kalsiyum, tırnaklarınız kayalar kadar sertleştirecek ve koruyacaktır. 

Nemlendirici Tırnak Reçetesi


Tırnak bakımında her ne kadar nemlendirme tırnak mantarı için risk teşkil etse de doğru nemlendiricilerin kullanımı tırnaklar için gereklidir. Çok kuru tırnaklar çabuk kırılabilir ve ufalanabilir. Aşağıdaki karışım tırnaklarınıza sağlıklı bir nem kazandıracaktır. 

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı Kenevir Tohumu Yağı 
  • 3-5 damla Lavanta uçucu yağlar 
Uygulanışı:  Malzemeleri küçük bir kapta karıştırın. Tırnakları 10-15 dakika kadar ıslatın. Durulamayapın ve kurulayın. Ardından karıştırdığınız malzemeleri tırnaklarınıza uygulayın. 

Mantar ve Nasır Nasıl Önlenir ?


El ve ayaklarımızın aşırı baskılanmaya maruz kalması yada uzun zaman havalandırılamamasına bağlı değişik sebeplere bağlı gelişebilen mantar ve nasır hastalıkları, öncesinde engellenebilecek sıkıntılar iken gereken önem ve bakım uygulanmadığından yaygın bir sorun haline gelmişlerdir. Tırnak bölgelerinde oluşan mantar ve nasır problemlerinin başlangıcının önüne geçmek açısından basit yöntemlerle bakım yapılabileceği gibi, özellikle vitaminli yağ takviyeleriyle bu gibi olası sıkıntıların önüne geçmek % 100 mümkün diyebiliriz. Ev koşullarında rahatlıkla hazırlanabilecek bir tırnak peelingi de tırnaklarınızı bu tür sorunlara karşı koruyacaktır. Bu tırnak peelingi için; 



  • 10 ml Keratin 
  • 10 ml Kükürt 
  • 10 ml B-5 Vitamini 
  • 10 ml E Vitamini 
  • 10 ml C Vitaminli Yağ 
  • 10 ml A Vitaminli Yağ 
Tırnak Peelingi Uygulama :  10 ml lik Keratin, Kükürt ve B-5 vitaminin yeterli bi kapta iyice karıştırdıktan sonra hem ayak hemde el tırnaklarımızın üzerine sürüyoruz.  Ardından Yaptığımız ilk uygulamayı kuvvetlendirecek ikinci aşamaya geçiyoruz. Burada da yine 10 ml lik E vitaminini, C vitaminli yağı ve vitaminli yağı ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra , yine el ve ayak tırnaklarımıza sürüyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken uygulama esnasında karışımlarımızı bir iki damlalık miktarlardan fazla sürmemeye dikkat etmek gerekmektedir. Taşıdıkları vitamin yoğunlukları açısından güçlü bir içeriğe sahip olan peelingimizi hem uzun zaman kullanabilmek hemde etkisini gösterebilmesi için yeterli miktarda sürülmesi önemlidir.



Aşağıdaki yazılarımız tırnak bakımı ve sağlığınızda ayrıca yardımcı olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder