31 Temmuz 2017 Pazartesi

Ayak Masajı

Ayak masajı, masaj terapileri arasında en rahatlama sağlayan masajdır. Diğer yandan ayak masajı sağlık açısından da son derece faydalıdır. Bir çok sinir noktasının geçtiği ayaklarımız gün boyunca tüm yükü taşımakta ve yorulmaktadır. Akşamları kendimize evde ayak masajı yapmamız bile bize son derece rahatlacaktır. Bu makalede ayak masajını nasıl yapılacağı ve faydaları ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

Ayak Masajının Önemi 


Ayak masajı ve refleksolojinin faydaları, kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olur, sinir hassasiyetini artırır, enerji seviyesini artırır, kan dolaşımını artırır, uykuyu geliştirmeye yardımcı olur, karaciğer fonksiyonunu iyileştirir, migren ve baş ağrılarını tedavi eder, yaraların iyileşmesini hızlandırır, artrit tedavisi, depresyon için faydalı ve şişmiş ayakları azaltmaya yardımcı olur.

Vücudun en takdir edilmeyen kısımlarını oylayacak olsaydık, en üstte olmasa bile, ayaklar  listede en üst sıralarda yer alırdı. Çünkü bakımı ve sağlığı aksatılmaktadır.  En son ne zaman ayaklarınızı şımartmak, hatta hafif bir masaj yapmak için zaman ayırdınız?  Bu soruyu kendinize sorduğunuzda ayak masajının önemini anlayacaksınız.




Ayak Masajı ve Refleksoloji Nedir?

Ayak masajları ve refleksolojiyi tanıtmak, ayaklarınızın ve bir bütün olarak vücudunuzun refahını desteklemeye yardımcı olabilecek uygulamalardır, çünkü ayaklarınız yaşamınız boyunca tonlarca baskıya maruz kalır. Ayak refleksolojisi, eski Çin tıbbına dayanan çok eski bir uygulamadır; burada ayaklardaki belirli bölgelerin diğer vücut organlarıyla uyuştuğuna ve sağlıklarının etkilenmesine yardımcı olabileceğine inanılır.

Ayağın, stimülasyon altında vücudun kendini iyileştirmesine yardımcı olabilecek spesifik refleks noktalarına sahip olduğuna inanılır. Refleksoloji ve ayak masajları artık alternatif tıpta yaygın bir şekilde kullanılmaktadır, çünkü çok güvenli ve size fayda sağlayacağı düşünülmektedir.

Ayak Masajı ve Refleksolojinin Sağlık Faydaları



  • Refleksolojinin yüksek tansiyonu kalıcı olarak iyileştireceğine dair  iddialarda bulunmasak da, düzenli olarak yapıldığında sistolik kan basıncınızın düşmesine yardımcı olabileceğine dair kanıtlar vardır. Bunu büyük olasılıkla stresi azaltma ve rahatlamanıza yardımcı olma yeteneği sayesinde yapar.  
  • Refleksoloji ve ayak masajları, başka bir duruma ikincil olarak azalmış sinir fonksiyonlarını deneyimlemiş kişilerde özellikle faydalı görünmektedir. Örneğin, hipertansiyon veya diyabet teşhisi konan kişiler, özellikle bacaklarda ve kollarda olmak üzere vücut alanlarında duyu kaybına yol açan nöropati nedeniyle komplikasyonlar yaşayabilir. Bu, bacaklarda daha sık görülür ve masajla ve ayaklarınızın altındaki refleks noktalarını doğrudan uyararak iyileştirilebilir.  
  • Refleksolojinin diğer bazı organların fonksiyonlarını arttırmaya yardımcı olduğuna inanıldığından, birçok insan enerji seviyelerinde ve metabolizmalarında daha az bir gelişme olduğunu bildirmiştir. Birçok yardımcı organın işlevini geliştirerek, yiyeceklerin işlenmesinin daha verimli hale gelmesi olasıdır ve bunun sonucunda enerjide güzel bir artış yaşarsınız.  
  • Ayak refleksolojisinin en bilinen yararlarından biri, tüm vücuttaki kan akışını iyileştirme kabiliyeti olduğu görülmektedir. Geliştirilmiş dolaşım, hücrelerin daha verimli oksijenlenmesini ve bir antrenman veya yaralanmayı takiben daha hızlı iyileşmeyi ifade eder. 
  • Sinir sisteminin işleyişini iyileştirme kabiliyeti sayesinde, nörotransmiterlerin gece yaklaşırken uyku ve rahatlamayı daha iyi destekleyebilecekleri de anlaşılmaktadır. Refleksoloji ayrıca , normal sirkadiyen ritminizi eski haline getirmeye yardımcı olan uykusuzluğu yönetmeye yardımcı olmak için sıklıkla aranır. 
  • Hemen hemen ağzınıza koyduğunuz her şeyin, sistematik kan dolaşımına girmeden önce işlenmesi için karaciğerden geçmesi gerekir. Bu nedenle, karaciğer oldukça fazla çalışır  ve her zaman en iyi şekilde çalışması için desteklere ihtiyaç duyar. Karaciğer fonksiyonundaki herhangi bir azalma, aksi takdirde organ tarafından çıkarılacak tehlikeli atık madde birikimine yol açabilir. Refleksoloji, karaciğer enzimlerinin değerlerinin sıfırlanmasına yardımcı olabilir ve vücudunuzun güvende olmasını sağlayarak maddelerin verimli bir şekilde metabolize edilmesini sağlar. 
  • Tüm dünyada milyonlarca insan sık sık ilaç kullanmaya ihtiyaç duyan baş ağrısı ve inatçı migren muzdariptir . Ancak, bu ilaçlar önemli yan etki riski taşıyabileceğinden bu ideal değildir. Ayak refleksolojisi, kortizol hormonunun kan damarlarımız üzerindeki etkisini azaltarak, kas gerginliğini azaltarak ve sakinleşmemize yardımcı olarak migren ile ilişkili ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.  
  • Refleksoloji, daha önce bahsedildiği gibi kan dolaşımını iyileştirebilir ve bağışıklık sistemine hızlı bir şekilde ileten etkili bir sinir sistemi ile birleştirildiğinde, özel bağışıklık aracıları için ihtiyaç duyulur, iyileşme hızlı bir şekilde gerçekleşebilir.  
  • Pek çok insan artritik eklem masajına karşı tavsiyede bulunurken, refleksoloji prostaglandinler olarak bilinen ağrı mediatörlerine ve daha sonra enflamatuar süreçlere olan ihtiyacı azaltma yoluyla çalışır. Bu nedenle, artrit bileğinizi etkilese bile , ayak refleksolojisi yaşadığınız ağrıyı azaltmaya yardımcı olacaktır. 
  • Depresyon sıklıkla nörotransmitter seviyelerinin bir dengesizlikten kaynaklanır, uyku veya yüksek anksiyete ve stres seviyelerinin eksikliği depresyona benzer bir durum ortaya olabilir. Haftada iki kez yapılan bir ayak masajı ve refleksoloji, özellikle yüksek stres altındayken bu semptomları en aza indirmeye yardımcı olabilir.  
  • Ayaklar, yüksek tansiyon, kalp yetmezliği, böbrek hastalığı ve hatta hamilelik dahil olmak üzere birçok sebepten dolayı şişebilir. Sebep ne olursa olsun, ayaklarınızda biriken fazla sıvıyı almanın ve rahatsızlığı azaltmanın bir yolunu bulmanız gerekir. Bu nedenle gebelikte ayak masajları önerilmektedir, çünkü dolaşımı destekleyen herhangi bir şey genellikle ayakların şişmesini azaltmaya yardımcı olacaktır.   
  • Birçok kadın, duygusal bozukluklar, huzursuzluk ve halsizlik ile ortaya çıkan  adet döneminden hemen önce PMS semptomları yaşar. Ayak refleksolojisi bu semptomların tedavisi olmamakla birlikte, onlarla başa çıkmada, sıklıkla şiddetlerini azaltmada ve bunları deneyimleme süresini kısaltmada yardımcı olur.



Merak edenler için El Masajı ve Faydaları yazımızı da sizlere sunuyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder