27 Nisan 2015 Pazartesi

Ayak Peelingi

Ayak peelingi ayak cildinin yenilenmesi ve ölü derinin temizlenmesi için çok önemlidir. Bunun için sizlere etkili bir ayak peelingi nasıl hazırlanır ve hazırlanan bu ayak peelingi nasıl kullanılırı anlatacağız. Ayak bakımınızda yararlı olması dileğiyle iyi okumalar dileriz. 

Ayak Peelingi



Ayaklarımızı vücudumuzun özel bir uzvu haline getiren sadece ulaşım için kullanmak zorunda oluşumuz mudur ? Gündelik hayatımızın, psikolojik dengemizin ve dünyayla olan ilişkimizin olmazsa olmaz bir parçası gibi görmemiz mi ?  Bunlar elbette yabana atılmamamsı gereken hususlar ancak, özellikle ayak tabanlarında bulunan sinirlerin vücut dengemizin sağlanmasından tutunda , bir çok iç organımızın sıhhatli bir şekilde işleyebilmesinin en önemli referansları olduğunu biliyor muyduk ?  Bir sorunla karşılaşmadığımız müddetçe aklımıza gelmeyen ayaklarımızın periyodik aralıklarla bakımı yapmak, daha canlı ve keyifli bir hayat sürdürmekte önemli bir referans olduğu unutulmamalıdır. 

Bütün bunların yanında ayaklarımızda , yoğun çalışma koşulları ve bir takım kronik durumların sonucu olarak ortaya çıkmış sıkıntıların çözümü açısından da basit uygulamaların önemli sonuçlar vereceği akıldan çıkarılmamalı ve çok basit yöntemlerle hem önemli dermatoloıjik sorunların önüne geçilebileceği hemde kaliteli bir hayat sürdürmek için bu tarz bakım uygulamalarının ne kadar önemli olduğu unutulmamalıdır.

Etkili Bir Ayak Bakım Peelingi Nasıl Hazırlanır ?


İnternet ortamında konuyla ilgili verilen tariflere ve yapılan açıklamalara bakıldığında konuya gereken önemin gösterilmediğini söylemek mümkündür. Hem yaz aylarında görünümü ile estetik hemde sağlıklı ayaklar için uygulaması çok basit tarifler verilmektedir.  Mantar hastalığından tutunda nasıra kadar bir dizi problemlerin çözümünde de etkili olabilecek ayak bakım peelingi için bizlerde sizlere etkili bir tarif sunuyoruz. 

Malzemeler 

  • 100 gr Kolanya 
  • 10 gr Salisilik 
  • 20 ml Saf Laktik Asit 
  • 20 ml % 40 Glikolik Asit 


Hazırlanışı: Salisilik asitin yapısı itibariyle sadece alkode çözülebildiğini hatırlatarak toniğimizi hazırlamaya sadece bu ikisinin karıştırılmasıyla başlamalıyız.  Ev koşullarında saf alkol yerine kolonyanın kullanılması pratik olarak kolaylık sağlarken kokusunda faydalanmak mümkündür. Ardından, laktik asit ve glikolik asitide bu karışıma karıştırarak toniğimizi bir kaç dakika boyunca karıştırarak iyice homojenize olmasını sağlamalıyız.  

Ayak Peelingi Nasıl Kullanılır ? 


Salisik asit, Glikolik asit ve Laktik asitin ölü derilerin ciltten atılması, yıpranmaya bağlı oluşan elastin liflerde hasarı ve zayıflamış kollajen üretimini canladırarak cildin yenilenmesi açısından çok etkili peeling maddeleridir.  Bu etkilerinden yararlanmak için pamuk yardımıyla ayağımıza uyguladığımız toniğin bone yada poşet geçirilerek, mümkün mertebe az hava almasını sağlayarak bir gece kalması, gözle görülür bir sonuç yaratacaktır. Sonrasında sadece su ile temizlenebilecek toniğimizi ortalama 10 gün arayla 3 seans uygulamak hem görünüm hemde sağlık açısından çok bariz bir etki yaratacaktır. 


Basit bir ayak peeligi önerdiğimiz yazımıza burada sona ermektedir. Ayak bakımınızı etkili bir şekilde yapmak için Ayak Bakımı Nasıl Yapılır başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder