13 Mart 2019 Çarşamba

Bacaklarda Batık Tedavisi

Batık oluşumunun nedenleri oldukça fazladır. Batıklar çoğunlukla kış aylarında yaşanan cilt problemleridir. Kış aylarında oluşan batıkların nedenleri genelde bacaklarımızın hava almayan dar pantolonlara maruz kalmasıdır. Bu problemi geçirmek istiyorsanız eğer eczanelerde batık kremleri bulunmaktadır. Fakat doğal yollarla tedavi etmek istiyorsanız bu da mümkündür. Banyoya girdiğiniz zaman duş almadan evvel bir kaşık kahve bir limon suyu yarım bardak soda ekleyerek bacaklarınıza doğal peeling yapın. Haftada 2 kez yapılacak uygulama ile batıklarınız gözle görünür biçimde azalacaktır. Eğer bu uygulamalar işe yaramıyorsa güzellik merkezlerinde batık tedavileri hali hazırda yapılmaktadır. Fakat buna gerek kalmadan evde uygulayacağınız peeling uygulamaları işe yarayacaktır.

Bacak Batıklarının Nedenleri





Bacak batıkları çoğunlukla epilasyon uygulaması yaparken gerçekleştirilen hatalardan dolayı yaşanan bir cilt problemidir ve uzun vadede ciltte lekelerin kalmasına, yaraların oluşmasına da neden olabiliyorlar. Bilhassa elektrikli epilasyon aletlerinin istenmeyen tüyleri çekiş yönlerinden kaynaklı batıklara yol açtığı bilinen bir durumdur. Kaldı ki jilet ile istenmeyen tüylerini alanlar kişiler de cildin gördüğü hasardan kaynaklı bir süre sonra batıklarla baş etmek zorunda kalabilirler. Ağda yapanlarda ise genellikle cildin kendi yapısından dolayı batıklarla karşılaşmak olasıdır. Bundan dolayı bacaklarda meydana gelen batıkları kimin yaşayacağı kullanılan tekniğin ötesinde cildin kendi yapısıyla da ilişkilidir.

Bir çok kadın batıklarını sivri uçlu maddeler kullanarak çıkartmaya çalışıyor fakat bu inanılmaz derecede yanlış bir uygulamadır. Zira batıkları bu şekilde çıkartmaya çalışmak, sadece batık yaşanan bölgenin cildin zarara uğramasına ve lekelenmesine neden olacaktır. Hatta bazı zamanlarda enfeksiyon kapmasına yol açacaktır.

Batık Tedavisi


Batık tedavisinde size evde uygulayabileceğiniz doğal peeling yöntemlerinden bahsedeceğim. Tabi ki bu peeling uygulamalarını TCA ile de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için bir uzmandan yardım almalısınız.
Bu bölümde sizlere  batıkların tedavisinde çokça kullanılan içeriği TCA'nın içeriğine çok yakın olan aspirin ile peeling uygulamasını aktaracağım. Peelin uygulamaları temelde cildi soyacağından kıl gözeneklerini tıkayan katmanları açmak için de oldukça faydalı olacaktır. Batıklara aspirin ile peeling uygulaması şu şekilde yapılır: İki tablet aspirini macun kıvamına ulaşana kadar ılık suda tutun. Elde ettiğiniz macuna bir çay kaşığı bal katın ve batıkların yaşandığı bölgeye sürün. Bu macunu uygularken 10 dakika bekletin ve su yardımıyla durulayın. Bu uygulamayı 3-4 günde bir tekrarlayabilirsiniz. Fakat cilt tipiniz fazla hassas ise bekletme süresini kısaltın ve tekrarlama süresini uzatın.
Aspirin batıklardan dolayı yaşayacağınız kızarıklık, iltihap, şişlik ve enfeksiyonları tedavi edecektir. Bunun yanında aspirinin içeriğinde var olan salisilik asit ölü derileri de vücuttan atmanıza yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder