31 Temmuz 2017 Pazartesi

Ayakta Nasır Tedavisi

Sizler için hazırladığımız yazımızda ayak nasırları hakkında bilgi vereceğiz. Genelde dar ayakkabılardan kaynaklı ayaklarda meydana gelen nasırın tedavisinden , bitkisel çözümlerinden ve nasır bandından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Nasır


Nasırlar cildin savunma mekanizmaları olarak ortada bir bulyon şeklinde veya cilt yüzeyinde yaygın kalluslar şeklinde görülebilir. Nasırlar ciltte devamlı sürtünme ve basınçtan kaynaklı meydana gelirler. Cildin tahriş olmasını engellemek adına nasır oluşumu meydana gelir. Genelde dar ayakkabılardan veya parmak kemiklerindeki sorunlardan kaynaklanır. Eğer sert ayakkabılar giymek zorunda kaldığınız bir işiniz varsa nasır olma ihtimaliniz yüksektir. Ayrıca marangoz, boya ve inşaat işleri ile uğraşan kişilerin avuç içlerinde de meydana gelir. 

Ayaktaki Nasır Nasıl Geçer ?


Beyaz sirke nasırlar üzerinde denenmiş mükemmel ilaçtır. Beyaz sirkenin yüksek asitlik düzeyi sert cildin yumuşamasına yardımcı olur. Beyaz sirkenin içeriğinde bulunan antifungal (Mantar enfeksiyonlarında kullanılan ajanlar) ve antibakteriyel özellikleri enfeksiyon riskini azaltır. 

Yatmadan önce bir bardak suya,bardağın üçte biri kadar beyaz sirke karıştırın. 
  • Bu seyreltilmiş sirkeyi hafifçe nasırlı bölgeye sürün. 
  • Yapışkan bir bandaj ile nasırlı bölgeyi kapatın ve gece açık bırakın. 
  • Ertesi sabah bir ponza taşı veya tırnak törpüsü nasırlı bölgeyi hafif bir şekilde ovalayın. 
  • Nasırlı bölgeyi nemli tutmak için zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. 
  • Nasır iyileşene kadar günde bir kez bu doğal ilacı kullanın. 

Ayak Nasırı Bitkisel Tedavisi


Sarımsak nasır çözümünde kullanılan etkili bir antibakteriyel ve antifungal kaynaktır ve bu özelliği ayrıca enfeksiyonu önlemeye yardımcı olacaktır. Sarımsak ile nasır tedavisi içim ; 


  • Nasırlı bölge üzerine bir dış sarımsak sürün. Cilt üzerinde kurumasını bekleyin ve ayaklarınızı yıkayın kokusu için limon kullanın. 
  • Sarımsakları ezdikten sonra sirke ekleyebilirsiniz. Sonra bu karışımı nasırlı bölgeye sürün. Üzerine bir pamuk koyun ve bantla sabitleyin. 2 - 3 saat boyunca bekletin ve sonra bandı çıkarın ve bölgeyi temizleyin. Birkaç hafta boyunca her gün bu işlemi tekrarlayın. 
Terebentin Yağı; Terenabentin yağı içerdiği güçlü antiseptik özellik sebebi ile nasır tedavisine kullanılır. Terebentin yağını nasırlı bölgede kullanırken; 

İnce bir beze buz sarın ve iki dakika boyunca bu bezle nasırlı bölgeye masaj yapın. Nasırlı bölgeyi kuruladıktan sonra teranbentin yağını sürün. Ardından bandaj yapı ve sabaha kadar bekleyin. Sonra bul su ile yıkayın. 

Ponza Taşı


Ponza taşı ölü deriyi dökmede kullanılan bir alettir. Ayrıca nasır tedavisinde de kullanılır. Ponza taşının kullanımı için ; 

  • Önce ayaklarınızı ılık su içerisinde yumuşayana kadar bekletin. 
  • Ayaklarınızı kuruladıktan sonra yavaşça ileri geri hareketler yaparak nasırlı bölgeyi üç ile beş dakika boyunca ponza taşına sürtün. 
  • Ardından ayaklarınıza hindistan cevizi yağı sürün. 
  • Nasır tamamen iyileşene kadar, birkaç gün boyunca bu tedaviyi tekrarlayın. 

Nasır Bandı

Nasır bantları paket içerisinde satılan ve ayak nasırları için kullanımı son derece kolay olan bantlardır. Nasır bantları ortasında asidik bir bölüm vardır ve bu tam nasır üzerine yapıştırılmalıdır. Sağlıklı ayak cildine gelmemelidir. Nasır bantlarının avantajı ayaklarınıza yapıştırdıktan sonra yürüyüşe çıkabilmenizdir. Akşamları değiştirilebilir. 


Etkili bir tedavi yöntemi sunan Nasır Tedavisi yazımıza da bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder