31 Temmuz 2017 Pazartesi

Ayak Mantarına Bitkisel Çözüm


Ayak mantarı hakkında hazırladığımız bu yazımızda sizlere ayak mantarının belirtilerini de aktararak ayak mantarına karşı tedbirli olmanızı sağlayacağız. Bu sayede eğer bir ayak mantarınız varsa bunu tespit edebilir ve ayak mantarı için aşağıda hazırladığımız bitkisel çözümlerden yaralanabilirsiniz. Ayrıca ayak mantarı ilaçlarından da doktora danışarak kullanabilirsiniz. Ülkemizde oldukça yaygın olan ve daha çok İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Mersin, Antalya gibi nemli bölgelerimizde görülen ayak mantarına İbrahim Saraçoğludan aktaracağımız kürler ile bakım yapabilirsiniz. İyi okumalar dileriz. 

Ayak Mantarı



Büyün dünyada yaygın olan ayak mantarı, özellikle ayakların nemli kalmasından kaynaklı meydana gelmektedir. Ayrıca ayak mantarı olan bir aile bireyinden de geçebilmektedir. Aynı tuvaletin, banyonun ve terliklerin kullanılması buna etki etmektedir. Diğer yandan havuz, hamam , sauna gibi toplu alanlarda terliksiz gezilmesi ayak mantarına neden olabilir. Ayak mantarı bakteriyel bir enfeksiyondur ve bulaşıcıdır. Bundan kaynaklı dikkat etmek gerekir. Özellikle diyabet rahatsızlığı olanlara ve bağışıklığı düşük olanlara daha çabuk bulaşır. 

Ayak Mantarı Belirtileri


Ayak mantarı belirtileri arasında ; 

  • ayaklarda kızarıklık 
  • ayaklardan kabarma 
  • ayaklar kötü koku 
  • ayakalarda pul pul dökülme ve kaşıntı meydana gelir. 

Ayak Mantarına Bitkisel Çözüm



Ayak mantarı eğer ileri bir aşamaya gelmemiş ve tırnakları enfekte etmemiş ise bitkisel kürler sorunu tamamen ortadan kaldıracaktır. Ayrıca ayaklara düzenli bakım mantara karşı etkilidir. Ayakların hijyeni bakterilerin ölmesine neden olacaktır. 

  • Ayaklar gün içerisinde ılık ve bitkisel sabunlar ile yıkanmalı ardından pamuklu bir havlu ile kurulanmalıdır. 
  • Mantar ayaklar da kötü kokuya neden olduğu için çorapların içerisine doğal karbonatlar serpiştirilebilir. 
  • Ayaklar her gün düzeli elma sirkesi veya beyaz sirke ile yıkanmalıdır. Sirkeler antifungal yapılarından kaynaklı bakterileri öldürür. 
  • Ayak mantarı olan kısımları sarımsak ile ovmak iyi gelmektedir 
  • Sıcak suyun içerisine bir yemek kaşığı karbonat ilavesi yapıp karıştırın. Ardından beş dakika kadar sonra ayaklar bu suyun içerisinde yarım saat kadar bekletilmelidir. 
  • Temiz bir pamuk alın ve aloe vera yağına batırıp ayakları bu yağ ile silin. Her gün sabah ve akşam kullanabilir. 

Ayak Mantarı İlacı


Ayak mantar ilaçları oral ve topikal ilaçlardır. İlaçları kullanmadan önce doktora danışmak oldukça önemlidir. Terbinafin en etkili ayak mantarı ilacıdır. Fakat bazı yan etkileri bulunmaktadır. Özellikle karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlar bitkisel tedavi yöntemlerini denemeli olmadı ilaç kullanmalıdır. 


Ayak Mantarı İbrahim Saraçoğlu


İbrahim Saraçoğlunun ayak mantarı kürleri için önerdiği civanperçemi bitkisi ile hazırlanacak olan ayak mantarı kürü için gerekli olan malzemeler; 

  • 1 bardak su 
  • Civanperçemi bitkisi 

Su içerisine civanperçemi bitkisi atılır ve bir süre demlenmeye bırakılır. Akşamları yatmadan önce enfekte bölgelere sürülür. Kür 2 günde bir uygulanması tavsiye edilmektedir. 


Ayak mantarı bazen zor tedavi edilmektedir. Eğer bu yazımızdaki bilgiler ayak mantarı sorununuzu çözmede etkili olmadıysa Ayak Mantarı ve Tedavi Önerileri yazımıza da bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder